Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν

Την Τετάρτη ο Απόστολος, η Ζέττα, ο Χρήστος, ο Κώστας και ο Γιάννης βρέθηκαν στις φυλακές Θήβας στο πλαίσιο μιας ακόμα αποστολής ειδών πρώτης ανάγκης.  Πλέον εκτός από την κάλυψη των πάγιων αναγκών οι τρεις βασικοί στόχοι μας είναι:
Να φτιάξουμε την αίθουσα εκδηλώσεων, να εξοπλίσουμε τη σάλα της πτέρυγας ανηλίκων και να φροντίσουμε για το προαύλιο της πτέρυγας των μωρών.
Όμως μέσα από την κουβέντα με τις κοινωνικές λειτουργούς των φυλακών ανέκυψαν και άλλες ανάγκες. Στην πτέρυγα ανηλίκων χρειάζονται άμεσα:
1. απλώστρες
2. μουσικά όργανα (ντέφια, αρμόνια και ό,τι άλλο)
Επίσης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας χρειάζονται:
1. φωτοτυπικό χαρτί
2. στυλό
3. τετράδια
4. χάρτες
5. βιβλία στα αγγλικά και στα ελληνικά για εκπαιδευτικούς λόγους, επιπέδου γυμνασίου
6. είδη ζωγραφικής
7. μελάνι εκτυπωτή (RICOH Aficis 2016)
Οι κοινωνικοί λειτουργοί μας ζήτησαν επίσης να μεταφέρουμε την ανάγκη για κατάθεση χρημάτων στο φιλόπτωχο ταμείο των φυλακών για τη βοήθεια και υποστήριξη των άπορων φυλακισμένων.

Επίσης ο αποθηκευτικός χώρος που αναζητούσαμε βρέθηκε και βρίσκεται στα Κάτω Πατήσια. Μας τον παραχωρεί η Σοφία αφιλοκερδώς και την ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική της προσφορά.
Κλείνοντας, να πούμε ότι δεχτήκαμε ευχαριστίες για την υποστήριξη που παρήχαμε στην οικογένεια φυλακισμένης στην Καλλιθέα, ενώ η οικογένεια της Κούρδης με τα τρία παιδάκια για την οποία πληρώσαμε ένα σημαντικό ποσό για την αποφυλάκισή της βρίσκεται εκτός φυλακών από τις 15/3 και
διαμένει σε γνωστούς της. Βρίσκεται σε επαφή με τις κοινωνικές λειτουργούς των φυλακών και σε περίπτωση που θα χρειαστούν κάποια βοήθεια, θα ενημερωθούμε σχετικά.

1 σχόλιο:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Aν και σεις πιστεύετε στο δικαίωμα των ΑμεΑ σε μιαν αξιοπρεπή ζωή υπογράψετε την διαμαρτυρία

Online petition - Είναι έγκλημα η κατάργηση του δικαιώματος των ΑμεΑ να ζήσουν σαν άνθρωποι

http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com