Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αποστολή στις φυλακές Ελεώνα


Οι εθελοντές συντονίστηκαν, τα αυτοκίνητα φορτώθηκαν με όλες τις προσφορές που είχαν μαζευτεί τους τελευταίους μήνες από τους υποστηρικτές του ξεμπλογκαρίσματος και το πρωινό της προηγούμενης Πέμπτης οι κοινωνικές υπηρεσίες των φυλακών Ελεώνα υποδέχτηκαν την ομάδα μας. Μετά από μια συζήτηση για την οργάνωση των επόμενων δράσεών μας, που αυτή τη φορά θα έχουν ως άξονα τον εξοπλισμό της αίθουσας ψυχαγωγίας, επισκεφθήκαμε διάφορες πτέρυγες των φυλακών. Πρώτη στάση οι μαμάδες και τα 16 παιδάκια που βρίσκονται έγκλειστα μαζί τους. Ένας κόμπος στο στομάχι για όσους είμαστε νέοι γονείς: δύσκολο να αποφύγεις τη συναισθηματική εμπλοκή όταν έχεις μικρά στην ηλικία τους. Και μια ευχή που ερχόταν και ξαναρχόταν στο μυαλό μας: να βγουν αλώβητα από όλη αυτή την περιπέτεια και να βρουν τις σωστές συντεταγμένες στο δρόμο τους εκτός των φυλακών.
Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στις βιβλιοθήκες, στο ιατρείο, αλλά και στο χώρο όπου εφαρμόζεται η τηλεψυχιατρική σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Κλίμακα. Μιλήσαμε με τον Κλήμη Πυρουνάκη για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και τα διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται αυτή την εποχή και κάναμε "ειρηνική εισβολή" στο μάθημα κρουστών του π. Ιωάννη Οικονομίδη. Αξίζει να πούμε ότι το μουσικό τμήμα των φυλακών έχει ανάγκη από όργανα και κάθε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη. Κλείσαμε την επίσκεψή μας με την ξενάγησή μας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι των φυλακών και δεν σας κρύβω ότι ζήλεψα τον ενθουσιασμό και τη δημιουργικότητα που συναντήσαμε εκεί.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαίρη, τον Κυριάκο, την Τιτίκα, τον κο Πάνο, τον Απόστολο και τη Μελίνα που ήταν μαζί μας. Και επίσης στις κοινωνικές υπηρεσίες των φυλακών Ελεώνα για όλη την υποστήριξη, αλλά και την εγκαρδιότητα στην επικοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: