Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

migrantfest2012

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γ.Σ.Ε.Ε.,η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας διοργανώνουν ένα διήμερο για την αλληλεγγύη και τη συμβίωση, την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, στο χώρο της Τεχνόπολης, στο Γκάζι.

Ένα διήμερο με μουσική, χορό, θέατρο και μαγειρική από τις μεταναστευτικές κοινότητες του Αφγανιστάν, της Συρίας, του Πακιστάν, της Γεωργίας και του Μπαγκλαντές. Αλλά και ένα διήμερο με συζήτηση και προβληματισμό: για την κρίση και την άνοδο του θεσμικού και κοινωνικού ρατσισμού, την άνοδο της ακροδεξιάς, το στιγματισμό των μεταναστών και των μεταναστριών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είσοδος ελεύθερη

Αναλυτικό πρόγραμμα:
ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ
•       17:30-21.00 Χορευτικά από τις κοινότητες των μεταναστών, βιωματικό εργαστήριο για παιδιά, έκθεση φωτογραφίας, μαγειρική

•       21:00 Συναυλία με τον MC-Yinka

TETAΡΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ
•       17.30-21.00 Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά, έκθεση φωτογραφίας, μαγειρική

•       17:30 Θέατρο:  «Μια γιορτή στου Νουριάν», του Volker Ludwig από το Θέατρο Πορεία. Μια ανατρεπτική κωμωδία για παιδιά & εφήβους, με θέμα τις σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών και την πολιτισμική συμφιλίωση.

•       19:00 Συζήτηση: «Μετανάστευση και κρίση. Η βίαιη αντιμετώπιση ενός ιστορικού φαινομένου: Από τα στρατόπεδα κράτησης στη διαπόμπευση των «επικινδύνων»».
Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.
Θα μιλήσουν:
Γιώργος Τσαρμπόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,
Μαρία Κουβέλη, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Παπαδόπουλος, μέλος της Ομαδάς Δικηγόρων για Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών,
Αγγέλικα Ψαρρά, δημοσιογράφος,
Χάλα Ακάρι, Ευρωπαικό Φόρουμ Μουσουλμάνων Γυναικών
Βαγγέλης Μάλλιος, μέλος ΔΣ της Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη
Βασίλης Παπαδόπουλος, μέλος της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών
Μοαβία Αχμέντ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

•       20:00 Συναυλία με τον Jerome Kaluta

•       21:30 Συναυλία με τους Balkanatolia

http://migrantfest2012.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: