Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Eξήντα παιδιά χρειάζονται φαγητό στο 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών



Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του http://www.boroume.gr

"Επισκεφθήκαμε σήμερα το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών το οποίο ζήτησε τη βοήθειά μας για τη σίτιση πολλών παιδιών. Από τα Χριστούγεννα το προσωπικό του σχολείου έχει καταγράψει την ύπαρξη 60 παιδιών (σε ένα σύνολο 313) τα οποία δεν φέρνουν φαγητό από το σπίτι και δεν αγοράζουν κάτι από το κυλικείο. Είναι παιδιά τα οποία πηγαίνουν στο γραφείο της διεύθυνσης τη Δευτέρα το πρωί και ζητάνε κάτι να φάνε μετά το Σαββατοκύριακο! Είναι παιδιά τα οποία όταν τους δίνει ο διευθυντής λίγο γάλα, δεν μπορούν να το κρατήσουν για αργότερα και το πίνουν μονορούφι!  Η διεύθυνση του σχολείου δεν έχει μείνει άπραγη. Έχει ξεκινήσει τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου μέσα στο σχολείο προκειμένου να δίνει τρόφιμα στα παιδιά σε εβδομαδιαία βάση ώστε να ανακουφιστούν οι οικογένειές τους. Τα ράφια της αποθήκης του είναι ακόμη σχεδόν άδεια. Οι φούρνοι στη γειτονιά καθώς και άλλα καταστήματα δεν ανταποκρίθηκαν. Αντιθέτως όταν απευθύνθηκε σε μια τοπική βιομηχανία η απάντηση ήταν θετική έκτοτε δύο φορές την εβδομάδα λαμβάνουν μερικά γιαούρτια και γάλατα. Αυτά όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες. Φύγαμε από το σχολείο νοιώθοντας το βάρος των εκπαιδευτικών οι οποίοι ανησυχούν για τα παιδιά και για τις επιπτώσεις των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους οι οποίοι είτε είναι άνεργοι, είτε αργούν μήνες να πληρωθούν ένα πενιχρό εισόδημα. Αλλά δεν φύγαμε μόνο με αυτό. Βλέποντας στην αυλή του σχολείου στον ιστό να μην κυματίζει καμία σημαία, υποσχεθήκαμε τόσο στο προσωπικό του σχολείου όσο και στους εαυτούς μας ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πολύ σύντομα θα κυματίζει εδώ η σημαία της αισιοδοξίας!
Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:
Η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε είναι να συνεισφέρετε με όποιον τρόπο μπορείτε στην εύρεση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Χρειάζονται:
  • Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας
  • Είδη για δεκατιανό των παιδιών (μπάρες δημητριακών, φρούτα, μπισκότα, ψωμί του τοστ, γαλοπούλα, τυρί σε φέτες, χυμούς, γάλα μακράς διαρκείας, κρουασάν) 
  • Είδη προσωπικής υγιείνης
  • Καθαριστικά
Διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας του σχολείου: Λιοσίων 44, Αχαρναί, 210 2469072, Πάλλης Χαράλαμπος (διευθυντής), email: 1gymacha@sch.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια: