Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΗΒΑΣ.

.

Η Ομάδα Xeblogarisma καλεί: 

* θεατρικές ομάδες (θέατρο ενηλίκων, παιδικό θέατρο) ομάδες χορού, μουσικά σχήματα κ.α, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη γυναικεία φυλακή Ελαιώνα Θήβας.

* επίσης, καλλιτέχνες (ηθοποιούς, εικαστικούς, χορευτές κ.α), γυμναστές και οποιονδήποτε επαγγελματία ή ερασιτέχνη που θέλει και μπορεί να οργανώσει εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης των γυναικών.

Η ανάγκη ψυχαγωγίας και απασχόλησης μέσα στη φυλακή δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά μέσο ψυχικής επιβίωσης και επαφής με την κοινωνία, όπως και ανάπτυξης δεξιοτήτων που ίσως χρησιμεύσουν αργότερα στην επανένταξη. Ειδικά για τα παιδιά (0-3 ετών), που μεγαλώνουν με τις κρατούμενες μαμάδες τους, τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης, λόγω του ότι μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που στερείται ερεθισμάτων. Μια παιδική παράσταση, ένα θεατρικό παιχνίδι ή οποιαδήποτε δημιουργική δραστηριότητα, μπορεί να μην αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα αλλά έχει σίγουρα σημαντική θετική επίδραση. 

Η συμμετοχή είναι εθελοντική. Το Xeblogarisma καλύπτει τα μεταφορικά έξοδα για τη Θήβα και τα απαραίτητα υλικά για δραστηριότητες.

Θα χαρούμε να λάβουμε τις προτάσεις σας στο xeblogarisma@gmail.com

(Το Xeblogarisma είναι μια ομάδα ανθρώπων που δραστηριοποιείται εδώ και 7 χρόνια, στηρίζοντας τα παιδιά έως 3 ετών και τις φυλακισμένες μητέρες τους καθώς και τις άπορες και τις ανήλικες που κρατούνται στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Επίσης στην παρούσα δραματική συγκυρία του προσφυγικού ζητήματος είμαστε παρόντες με αλληλέγγυες δράσεις. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://xeblogarisma.blogspot.gr/, https://www.facebook.com/xeblogarisma?ref=hl)

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση για την δράση του xeblogarisma

.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ XEBLOGARISMA

Φυλακές Ελαιώνα Θήβας:
* Καλύψαμε μετά από ζήτηση των φυλακών Ελαιώνα τις ανάγκες των μωρών σε μωρομάντηλα για περίπου 3 μήνες.
* Κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να διοργανώσουμε εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες) στο χώρο των φυλακών. Το Xeblogarisma καλύπτει οικονομικά τα οδοιπορικά των καλλιτεχνικών ομάδων.
* Φροντίζουμε για την οργάνωση δραστηριοτήτων (όπως ζωγραφική, θέατρο κα) μέσα στις φυλακές), καλύπτοντας τα έξοδα μεταφοράς και υλικών.

* Φροντίζουμε για την ολοκληρωση του έργου της παιδικής χαράς με ζωγραφική του περιβάλοντος χώρου από εθελοντές ζωγράφους και έξοδα της ομάδας.
(Για τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες μέσα στις φυλακές θα χρειαστούμε και τη δική σας βοήθεια, διαδίδοντας την πρόσκληση του Xeblogarisma (θα αποσταλεί σε νέο μειλ)



Προσφυγική κρίση.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενο μειλ, το Xeblogarisma δραστηριοποιήθηκε αλληλέγγυα για τους πρόσφυγες.
Πριν από μερικές μέρες αγοράστηκαν είδη για τους πρόσφυγες και παραδώθηκαν στον Ελαιώνα και στο Στέγαστρο (κοινωνικός χώρος στο Γαλάτσι που συλλέγει είδη και βοηθάει στη σίτιση των προσφύγων στο Παλαί)..
Συγκεκριμένα αγοράστηκαν:
- εσώρουχα (γυναικεία και αντρικά)
- φλις μονές κουβέρτες
- αδιάβροχα ενηλίκων και παιδικά
- σακίδια
- χτένες για τα μαλλιά
- οδοντόβουρτσες 
- βρεφικό γάλα (σκόνη)
- λάδι
- μπισκότα
(Οι μεγαλύτερες ποσότητες ήταν οι κουβέρτες, τα αδιάβροχα και τα εσώρουχα, γύρω στα 25-30 κομμάτια απ'το καθένα)
Ευχαριστούμε για τη στήριξη στο έργο μας.
Ομάδα Xeblogarisma